Кількість
|
Вартість
|
||
|
Бор - елемент, який приймає актівнешее участь в процесах метаболізму. Зокрема, він допомагає засвоюватися кальцію і магнію. Джерела бору - багато рослинні продукти. Це переважно приправи і сухофрукти. Багато бору в інжир, фініки, родзинки.
Бор - супутник гарної роботи щитовидної залози. Без нього порушується синтез деяких гормонів, що в підсумку призводить до дратівливості, втоми, падіння розумових здібностей. Крім цього, бор допомагає в боротьбі з деякими видами артриту. Він надає полегшує вплив на перебіг таких хвороб як остеопороз, остеохондроз.
Бор здатний нормалізувати роботу мінералів під час менопаузи у жінок, особливо, коли вони відчувають приливи жару і інші неприємні симптоми. В цілому, цей елемент - учасник процесу будівництва стінок клітин. Він відповідає за координацію різних органів, наприклад, за те, щоб ми могли побачити і взяти яблуко його зі столу, підвищує розумові здібності, активуючи обмінні процеси в мозку.
Правильне харчування - запорука підтримки необхідного рівня бору в організмі. Він в досить великих кількостях міститься в ківі, апельсинах, винограді червоного кольору, цибулі, картоплі.
Активно застосовуються препарати, що містять бор, в медицині і косметології. Вони допомагають позбавлятися від пігментних висипань на шкірному покриві, елемент відомий як ефективний відбілювач.
Дивно, що незважаючи на явне позитивний вплив на організм людини, ще півстоліття тому бор ігнорувався вченими та медиками. Досліди на птахах показали, що пташенята, які отримували дози бору, розвивалися швидше і в кінцевому підсумку виявлялися більш стійкими до проживання в природних умовах. На сьогоднішній день харчові добавки, що містять бор досить, популярні і рекомендуються лікарями у всьому світі.