Повернутись до головного рейтингу |
Кращий Глютамін 2024
Глютамін – це амінокислота, що найчастіше зустрічається у м'язах у вільному вигляді. Він дуже легко проникає через гематоенцефалічний бар'єр і в клітинах головного мозку переходить у глютамінову кислоту та назад. Глютамін збільшує кількість гамма-аміномасляної кислоти, яка потрібна для підтримки нормальної роботи головного мозку. Глютамін також підтримує нормальну кислотно-лужну рівновагу в організмі та здоровий стан шлунково-кишкового тракту, необхідний для синтезу ДНК та РНК.
Глутамін – активний учасник азотного обміну. Його молекула містить два атоми азоту і утворюється з глютамінової кислоти шляхом приєднання одного атома азоту. Таким чином, синтез глутаміну допомагає видалити надлишок аміаку з тканин, насамперед із головного, і може переносити азот усередині організму. Глутамін знаходиться у великих кількостях у м'язах і використовується для синтезу білків клітин скелетної мускулатури. Глютамін покращує діяльність мозку і тому застосовується при епілепсії, синдромі хронічної втоми, імпотенції, шизофренії та сенільної деменції.
L-глутамін зменшує патологічну потяг до алкоголю, тому застосовується при лікуванні хронічного алкоголізму. Глютамін міститься в багатьох продуктах як рослинного, так і тваринного походження, але легко знищується при нагріванні. Шпинат і петрушка є добрими джерелами глютаміну, але за умови, що їх споживають у сирому вигляді.