РІДКІСНІ ЖИРИЧому всім потрібні Омега-3Чи знали ви, що в людському організмі міститься приблизно 37 трильйонів клітин, і кожна з них містить важливі жирні кислоти Омега-3, які потрібні організму, щоб залишатися здоровим і нормально функціонувати? Це правда. Докази з більше ніж 30 000 досліджень, проведених на тему EPA і DHA, свідчать про те, що вони виконують важливі функції в усьому організмі як важливі структурні компоненти клітинних мембран. Однак людський організм не може виробляти самостійно жири, які необхідні для створення цих важливих жирних кислот Омега-3, тому ми повинні покладатися на зовнішні джерела, такі як риба з холодної води та льон для отримання EPA і DHA, які нам потрібні для оптимального клітинного здоров'я та функціонування. |
ОМЕГА-3: Скільки потрібно мг?
Це одне з перших питань, яке зазвичай задають люди, які цікавляться Омега-3, і одне з найважчих для відповіді. Оскільки немає загального згоди щодо дозування EPA і DHA, рекомендованої щоденної кількості Омега-3 не встановлено так, як це зроблено для поживних речовин, таких як вітамін С або кальцій. Експерти з питань здоров'я зазвичай рекомендують щоденні споживані дози, виходячи з віку людини, стану здоров'я, харчового профілю та результатів досліджень. Але одна річ є правдивою для всіх: Омега-3 є основою клітинного здоров'я і, отже, фундаментальними для оптимального здоров'я протягом всього життя.
ПідтримкаДослідження вказують на 500 мг EPA + DHA для зменшення ризику недостатності. |
ПроактивнийЗростаюча кількість досліджень вказує на щоденний прийом від 1000 до 1500 мг EPA + DHA для проактивної підтримки. |
Висока інтенсивністьДослідження вказують на щоденний прийом більше 1500 мг EPA + DHA для підтримки високої інтенсивності. |
Діти та підлітки
Рекомендації щодо прийому омега-3 для немовлят та дітей варіюються відповідно до віку та ваги, але більшість дітей не отримують достатньо омега-3, оскільки не споживають достатньо холодноводних риб. Годування також впливає на рівень омега-3 у немовлят, оскільки матері передають багато омега-3 своїм дітям через грудне вигодовування. У ранньому дитинстві DHA особливо важливий, оскільки мозок великою мірою залежить від DHA для зростання і розвитку.* Починаючи з приблизно чотирьох років і до підліткового віку, більшість дітей користуються вищим співвідношенням EPA до DHA для загального здоров'я.*
Дорослі та літні люди
Дорослим для забезпечення оптимального здоров'я потрібно щоденно споживати принаймні 500 мг EPA+DHA.* Проте для конкретних проблем зі здоров'ям рекомендується більше цієї кількості (іноді набагато більше). Американське товариство кардіологів рекомендує споживати від 1000 мг до 4000 мг омега-3 EPA+DHA щоденно в залежності від стану здоров'я.[1] Для людей з високим рівнем тригліцеридів вони рекомендують 2000–4000 мг. Літнім людям не потрібно змінювати рівень споживання. Слід відзначити, що Управління з контролю за продуктами та ліками США (FDA) встановило "Загалом визнану як безпечну" добову норму споживання омега-3 на рівні 3000 мг.
Під час вагітності
Незважаючи на те, що Американське товариство вагітних рекомендує додатковий прийом омега-3 під час вагітності, ваш лікар може чи не мав згадати їх важливість. Під час розвитку немовляти важливі засоби росту, тому важливо, щоб очікувані матері споживали їх в достатній кількості. Потреба в омега-3 найбільша в третьому триместрі, коли швидкий ріст мозку немовляти споживає материнські запаси омега-3 DHA.
Стандарти виробництва
Більшість концентрованих риб'ячих олив, які продаються на ринку сьогодні, розроблені з економією витрат, а не з урахуванням якості та ефективності. Їх виробничий процес скорочується, що призводить до отримання омега-3 у вигляді молекул етилових ефірів - синтетичних жирів, що існують в харчуванні людини всього близько 30 років.
Не в Nordic Naturals. Усі наші риб'ячі олії з омега-3 виробляються у формі тригліцеридів, яка природно міститься в рибі і яку організм найлегше впізнає та засвоює.* Риб'ячі олії у формі тригліцеридів вимагають більше етапів виробництва та займають більше часу для виготовлення, але для нас іншого виходу немає. Наша патентована процедура виробництва без кисню дозволяє нам постачати продукцію з найвищими показниками чистоти і свіжості, підтвердженими результатами тестів незалежних сторін.
Стале джерелопостачанняЗ часу нашого заснування Nordic Naturals завжди міцно прагнула до збереження здоров'я наших океанів. |
|||
Regulated FishingВся наша діяльність з видобутку риби відповідає системі управління рибальством в Норвегії. |
Bycatch PreventionМи використовуємо відповідне рибальське спорядження для захисту від віпадкового вилову. |
Habitat ProtectionМи використовуємо методи лову риби з лінії та мережі, які запобігають пошкодженню морського дна і екосистеми. |
Marine Pollution PreventionНаші берегові об'єкти переробки є лідерами в мінімізації забруднення морського середовища та збереженні ресурсів. |
Анчоуси і сардини з Тихого та Атлантичного океанів, джерелом яких є Південний Тихий та Атлантичний океани. |
|
Правильні сировинні матеріали. |
Nordic Naturals починає з найкращого сировинного матеріалу, який доступний. Наш контроль якості починається в океані завдяки обережному вибору видів риб, які природно мають низький вміст токсинів та високий вміст омега-3 жирів. Усі наші продукти на основі омега-3 виготовляються виключно з трьох видів диких риб. Жоден з видів риби, який ми використовуємо, не перебуває під загрозою вимирання, і всі вони виловлюються з одних з найчистіших вод у світі. Ми дотримуємося важливих правил щодо рибальства при добуванні наших сировинних матеріалів, включаючи квоти, мінімальні розміри вилову, закриття рибальських ділянок та методи рибальства.
|
Відповідальне виробництво. |
Наш бізнес базується на природних ресурсах. Ми знаємо, що це залежить від нас, як ми будемо їх використовувати відповідально. Виробничий завод Nordic Naturals в Арктичній Норвегії - це свідчення цього переконання. Він працює виключно на біопаливі, яке залишається після виготовлення риб'ячого жиру, займаючи таким чином невикористані ресурси, а зайву енергію надає сусіднім підприємствам. Сучасні технології дозволяють нам використовувати менше сировини, щоб досягти потрібного вмісту омега-3. І всі стічні води з заводу після очищення надсилаються в океан. |