Суглоби– важлива складова людського скелета, від їх роботи залежить кожен наш рух. Саме суглоби попереджають тертя, руйнування кісток, забезпечують їх плавне ковзання. Однак суглобові м'язи і тканини з часом зношуються, втрачають свою еластичність. Організм потрібно додатково підтримувати вітамінами і спеціальними мікроелементами. Для суглобів можна знайти величезну кількість добавок. Це різні вітаміни, хондропротектори, колагенові напої.

Причини хвороб суглобів

Хвороби суглобів - дуже поширене явище, причому все частіше ними починають страждати досить молоді люди. Причин багато, захворювання виникає не на порожньому місці, а розвивається під дією несприятливих чинників. До основних з них відносяться:

  • Інфекційні захворювання. Бактерії стрептокока, туберкульозні палички здатні вражати додатково і суглобові тканини. В результаті в організмі починаються запальні зміни - артрити. Розвитку неспецифічного поліартриту часто сприяють носоглоткових аденовірусні інфекції.
  • Хвороби судин призводять до збою мікроциркуляції суглобового хряща. Його харчування погіршується, в результаті створюються умови для безперешкодного проникнення патогенних мікроорганізмів, появі запалення.
  • Дисбаланс навантаження на суглоби і здатності хрящової тканини їй чинити опір. Суглобові хрящі в таких умовах швидко зношуються, суглоби деформуються і болять.
  • Механічний вплив, травми. Надмірний тиск на суглоби виникає в результаті довгого статичного знаходження в одній позі, напруженої фізичної роботи, різкого підняття важких предметів. Відбувається поступова механічна деформація суглобів.
  • Нервово-психічні навантаження. Затяжні стреси, нерозв'язні проблеми, тривалі неприємні емоційні відчуття призводить до накопичення негативних емоцій, викликають хронічну втому, нервове виснаження, почуття постійної тривоги. Це викликає надмірне виділення в організмі кортикостероїдних гормонів, в результаті чого зменшується кількість мастила в суглобах, руйнуються суглобові хрящі. Наслідком часто стає розвиток кульшового артрозу.
  • Імунні порушення. Нездатність організму протистояти інфекційним захворюванням, слабкий імунітет досить часто стає причиною суглобових захворювань.
  • Алергія нерідко супроводжується змінами і болями суглобів. Це викликано загостреною чутливістю до алергенів імунних клітин. Зазвичай при алергії суглобовий синдром протікає на тлі загальних інфекційних процесів.
  • Спадковість - розповсюджена причина хвороб суглобів. У такому випадку потрібно особливо ретельно виконувати профілактичні заходи, регулярно проходити обстеження, уникати провокуючих чинників.
  • Малорухлива робота, низька фізична активність призводить до порушень циркулювання крові в суглобах, і, як наслідок, до їх захворювань.
  • Ендокринні патології викликають порушення мінерального обміну. В результаті кісткова тканина руйнується, хрящі і зв'язки розм'якшуються, стають більш податливими. Можуть розвиватися обмінно-дистрофічні артрози, остеопороз.

До будь-яких симптомів - болю, похрускування, набряків, скутості потрібно ставитися з належною увагою. На початкових стадіях можна впоратися з більшістю захворювань. У занедбаному вигляді вони можуть принести чимало проблем, аж до оперативного втручання.

Глюкозамін, хондроїтин, MSM для суглобів, їх функції

Функції глюкозаміну:

  • участь в синтезі білків і ліпідів;
  • зниження вироблення ферментів, які руйнують хрящову тканину;
  • уповільнення окислювального процесу, що стимулює активність медіаторів запалення, тобто речовин, що ініціюють запальні процеси в організмі.

Функції хондроїтину

Хондроїтин за будовою і функціями нагадує глюкозамін. Це основна частина гиалинового хряща із синовіальної рідини, що поліпшує її мастильні функції. Хондроїтину сульфат впливає на суглоби наступним чином:

  • зменшує запальний процес;
  • стимулює хрящові клітини на синтез позаклітинних структур тканини;
  • уповільнює процеси руйнування в хрящової тканини, працює як хондропротектор.

Функції MSM

Метілсульфанілметан, або MSM, або просто органічна сірка - незмінний учасник усіх метаболічних процесів організму, регенерують клітини. Від дефіциту MSM починають боліти суглоби, старіти шкіра. У комплексі з хондропротекторами речовина надає сильний вплив на суглоби:

  • захищає від руйнування м'язи;
  • бере участь в білковому синтезі;
  • захищає від запалення;
  • попереджає суглобові захворювання.

Обидва компоненти, глюкозамін і хондроїтин, ефективні кожен сам по собі, але в комплексі терапевтичний ефект збільшується в рази.

Вибираємо комплекс для суглобів і зв'язок:

Solgar, Glucosamine Hyaluronic Acid Chondroitin MSM – унікальний комплекс для суглобів складається з компонентів, кожен з яких доповнює один одного. Глюкозамін знімає больові синдроми, хондроїтин збільшує еластичність суглобів, гіалуронова кислота захищає їх від зношування, метілсульфонілметан (ЧСЧ) регенерує клітини і підтримує імунну систему.

Купити комплекс

Now Foods, Glucosamine & Chondroitin with MSM – високоякісне доповнення одного з провідних американських виробників. Збалансована формула БАДа гарантує максимально позитивний вплив на суглоби, поступово відновлює їх здоров'я.

Купити комплекс

Глюкозамин, хондроитин и МСМ Doctor's Best – унікальний комплекс для суглобів складається з компонентів, кожен з яких доповнює один одного. Глюкозамін знімає больові синдроми, хондроїтин збільшує еластичність суглобів, гіалуронова кислота захищає їх від зношування, метілсульфонілметан (ЧСЧ) регенерує клітини і підтримує імунну систему.

Купити комплекс

Колаген для суглобів

Колаген – це особливий вид білка, що складається з безлічі волокон. Без належного його кількості в організмі шкіра втрачає пружність, а зв'язки - міцність і еластичність, знижується рухливість еластичних з'єднань. У синтезі білка бере участь велика кількість ферментів, вітамінів, амінокислот і мікроелементів.

В молодості кількість колагену в організмі встигає вчасно відновлюватися. Чим старшою стає людина, тим повільніше відбувається процес регенерації. В результаті страждають хрящі, зв'язки, колаген в яких стає крихким, не може забезпечити необхідну гнучкість. Щоб відновити кількість цього білка, потрібно приймати спеціальні препарати з колагеном. Їх можна знайти у вигляді таблеток або желатинових капсул.

Для досягнення видимого ефекту колаген потрібно приймати досить тривалий час. Відновлення його кількості в сполучної тканини і хрящах відбувається не відразу, а поступово.

Вибираємо колаген для суглобів:

Neocell, Super Collagen + C – продукт американської компанії, що спеціалізується на виробництві препаратів з вмістом колагену. Двадцять років тому у засновника бренду були великі проблеми зі здоров'ям. Після пережитого інсульту атрофувалися м'язи, відбулися значні зміни в роботі суглобів. В ході досліджень було з'ясовано, що важливу роль у відновленні суглобів грає саме колаген. Після його прийому Аль Квадро (засновник компанії Neocell) повністю видужав. Зараз бренд Neocell - визнаний світовий лідер з виробництва БАДів з колагеном.

Купити колаген для суглобів
 

Great Lakes Gelatin Co., гідролізат колагена – препарат, спеціально призначений для суглобів. Випускається у вигляді порошку, який можна розчиняти не тільки у воді, але і будь-яких інших напоях. Засіб знімає біль в суглобах, запобігає запалення в хрящах, підтримує клітини сполучної тканини.

 

Вибираємо вітаміни для суглобів:

Вітаміни - незмінні і важливі учасники всіх окислювальних процесів для утворення енергії та оновлення білкових молекул. У таких реакціях може бути задіяно до 5-6 вітамінів, причому недолік одного не дасть завершитися всього процесу. Їх дефіцит в організмі загрожує остеопорозом, артрозами, артритами, вразливістю перед переломами.

Які вітаміни важливі для суглобів:

  • C – він блокує діяльність хвороботворних агентів, які загрожують бактеріальним або вірусним ураженням суглобів. А недолік цього вітаміну у людей з підвищеними фізичними навантаженнями при найменшій травмі може призвести до крововиливу в суглоб.
  • D – зміцнює кістки і суглоби, впливає на засвоєння фосфору і кальцію, запобігає паталогические зміни в кістковій системі.
  • E – збільшує рухливість суглобів, в дуеті з вітаміном C блокує вільні радикали, що руйнують суглобові оболонки.
  • A – не дає хрящової тканини руйнуватися, підсилює фосфорно-кальцієвий обмін в організмі.
  • B – знижує больові відчуття, врівноважує кількість солей, сприяє проникненню мінералів через колагеновий шар.

Які вітаміни для суглобів вибрати:

Solgar, No. 7, для комфорта и поддержки суставов – розробники позиціонують комплекс як природну альтернативу глюкозамину нового покоління. Судячи з відгуків покупців, це дійсно так. Покращення стану суглобів, їх гнучкості і рухливості наступають вже через тиждень прийому препарату. У складі вітамін C у вигляді аскорбату кальцію, рослинні екстракти кореня імбиру, куркуми, білої кістки верби.

Купити витаміни для суглобів

Osteo Bi-Flex, Joint Health, Triple Strength + Vitamin D – комплекс для здоров'я суглобів від найбільшої американської фармацевтичної компанії. Завдяки активним компонентам в складі препарат не просто знімає симптоми, а надає лікувальну дію. Причому терапевтичний ефект підтримується тривалий час.

Купити вітаміни для суглобів

Інформація в блозі не призначена для постановки діагнозу, лікування або медичної консультації. Вона носить виключно інформаційний характер. Обов'язково консультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником з будь-яких медичних питань, методам & nbsp; діагностики & nbsp; і доступним варіантів лікування. Публікації в блозі не повинні розглядатися в якості заміни консультації медичного працівника. Заяви, зроблені щодо конкретних продуктів в цьому блозі, не можуть бути використані для & nbsp; діагностики, лікування і профілактики захворювань.